Zonnepanelen aanschaffen

Het aanschaffen van zonnepanelen is een steeds populairdere vorm van groene energie opwekken. Ze zijn steeds vaker op daken te vinden en de prijs ervan neemt af. Misschien heeft u zelf ook interesse in het aanschaffen van zonnepanelen. Hierbij zijn sprake van vele voordelen. 

Zonnepanelen

Wanneer de zonnepanelen op je dak zijn geïnstalleerd bereiken de zonnestralen  het zonnepaneel. Hierdoor wordt er spanning opgewekt in de bovenste laag van het paneel. Deze spanning wordt omgezet naar elektriciteit. De elektriciteit gaat dan vervolgens naar de omvormer, die de gelijkspanning omzet naar wisselspanning. Hierdoor is de elektriciteit klaar voor eigen gebruik. 

Voordelen van zonnepanelen

Besparen: doordat u zonnepanelen hebt geïnstalleerd wekt u uw eigen elektriciteit. Hierdoor hoeft u niet meer volledige energie van de energieleverancier te betalen. In de zomer is er een kans dat u uw huis 100% van eigen opgewekt energie kan voorzien.

CO2 uitstoot: energie dat door zonnepanelen wordt opgewekt is schone energie. Hierbij komt geen CO2 bij vrij. Hierdoor wordt tegen het broeikaseffect gegaan.

Woningwaarde: doordat er in zonne-energie is geïnvesteerd verhoogt u de waarde propositie van uw huis. De koper van het huis hoeft deze investering niet meer te doen, maar profiteert wel van lagere energiekosten. 

Subsidie: Er zijn geen subsidies  van de overheid met betrekking tot zonnepanelen, maar je kunt wel btw terug vangen van de installatie en arbeid. Er zijn soms wel regionale subsidies of subsidies van de gemeente beschikbaar.

Duurzaam: de zon is er elke dag, zelfs in de winter. Deze duurzame bron raakt niet op, in tegenstelling tot andere brandstoffen. 

Levensduur: de duur van zonnepanelen zijn lang. Ze kunnen zeker 25 jaar meegaan.  Als je terugverdientijd 6 jaar is, heb je 19 jaar lang winst.

Onderhoud: zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Wanneer de panelen vuil bevatten wordt het uiteindelijk weggespoeld door de regen.  Om het maximale rendement te behouden is het wel nodig de panelen een keer per jaar te controleren op beschadiging.

Stijging verzekeringspremie: door zonnepanelen aan te schaffen kan het zijn dat de verzekeringspremie van jouw huis stijgt. Dit hangt wel af van de verzekeringsmaatschappij.

 

De voordelen van het hebben van zonnepanelen overtreffen de nadelen. Maar het is wel belangrijk om het dak te checken, die kan bijvoorbeeld ongeschikt zijn voor het plaatsen ervan. Het is belangrijk dat je je verdiept in zonnepanelen en voor kwaliteit kiest. Wanneer je de juiste zonnepanelen hebt kunnen ze je lang profijt aanbieden en meehelpen voor een beter milieu.