Dagje uit in Enschede

Je kunt je afvragen: wat is er te doen in Enschede wanneer je je een dagje verveelt of op zoek bent naar een leuke activiteit.

Bezoek de binnenstad

De binnenstad van Enschede is één van de grootste winkelsteden van Oost Nederland. Bezoekers komen van heinde en ver af op het uiteenlopende aanbod en het gezellige sfeertje. Grote publiekstrekker naast de winkelketens is grote dagmarkt. Daarnaast vindt je in de straatjes aan de rand en rondom het centrum diverse unieke en onafhankelijke boetiekjes variërend van ateliers tot bruidsmode en van paraplu winkels tot delicatessen zaken. Het winkelgebied loopt naadloos over in het uitgaansgebied gesitueerd rondom de Oude markt.  Ideaal voor een kop koffie, lunch of diner na een dagje shoppen.

Doe cultureel

Bezoek één van de vele musea bijvoorbeeld over de lokale (natuur en techniek) historie of vergaap je aan de kunstcollectie van het Rijksmuseum. In het muziekkwartier vind je de prachtige schouwburg, het muziekcentrum en een poppodium.

Geniet van de omgeving

In de directe omgeving van Enschede is een uitgebreid en goed onderhouden fiets en wandelnetwerk. Liefhebbers van buitenactiviteiten en de natuur zullen de mooie plekjes zeker weten te waarderen. Ook is er voldoende cultureel erfgoed te bezoeken zoals de (water)molens en kleine dorpjes in de omgeving. Voor fervente mountainbikers zijn er lange en uitdagende routes uitgezet. Op de Dinkel en de Regge en iets verder weg de Vecht kunnen kanoërs en roeiers zich uitleven. Sluit de dag culinair of in een restaurant of met een kookworkshop.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb